Gemeente Kortemark

Update: vanaf heden captatieverbod voor het volledige Ijzerbekken

Het gemeentebestuur kreeg vandaag het besluit van de gouverneur (zie bijlage) waarin het capteren van water in het volledige Ijzerbekken verboden wordt. Er mag dus vanaf nu ook geen water meer gecapteerd worden aan het bufferbekken. U kunt voorlopig nog water tappen aan de grote bezinkingsput, gelegen achter de technische dienst aan het gemeentehuis (oude putten bedrijf Talpe) mits naleving van volgende voorwaarden:
 
  • Het is enkel toegelaten voor landbouwers, woonachtig in Kortemark. Men moet dit steeds kunnen aantonen aan de hand van een identiteitsbewijs. Loonwerkers kunnen ook water aftappen, maar moeten bij controle een schriftelijke en door de landbouwer ondertekende verklaring kunnen voorleggen dat dit in opdracht is van een landbouwer, woonachtig in Kortemark. Er zal effectief gecontroleerd worden.

  • Aftappen is enkel toegelaten tussen 6u ’s morgens en 21 u ’s avonds.

  • Deze machtiging geldt voor 14 dagen maar kan ten allen tijde herroepen worden.

  • Er kunnen slechts twee landbouwers/loonwerkers tegelijkertijd water aftappen. Aan de wachtenden wordt gevraagd dit te wachten ter hoogte van de gemeentelijke loods, ervoor zorgend dat men het doorgaand verkeer niet hindert. Vooraleer er doorgereden wordt om water af te tappen en vragen we om u ervan te vergewissen dat er nog geen 2 andere landbouwers/loonwerkers aan het aftappen zijn.

  • Gelieve ook rekening te houden met de veiligheid. De snelheid dient aangepast te worden aan de plaatselijke situatie. De snelheid vanaf de parking aan het gemeentehuis tot aan de bezinkingsputten moet beperkt worden tot 10 km/u.
Gelieve uw e-mailadres en gsm nummer door te sturen naar landbouw@kortemark.be zodat wij u ten allen tijde persoonlijk op de hoogte kunnen houden.
 
We houden u verder op de hoogte.
op 19 juni
Nieuwsoverzicht