Gemeente Kortemark

Spring zuinig om met water!

De gouverneur van West-Vlaanderen heeft opgeroepen tot spaarzaam watergebruik. Drinkwaterbedrijf De Watergroep ondersteunt deze oproep.. Door zuinig om te springen met drinkwater kunnen de beschikbare reserves zo goed mogelijk benut worden..De Watergroep staat in uw gemeente elke dag in voor de levering van kwaliteitsvol drinkwater. We geven graag enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen. Door een duurzaam gebruik van drinkwater kunnen we de beschikbare reserves zo goed mogelijk benutten en vermijden dat er bij aangehouden droogte op termijn een tekort ontstaat.

  • Een frisse douche is bij warm weer veel doeltreffender dan een lang bad. Een bad laten vollopen vraagt algauw 100 tot 150 liter drinkwater, een hoeveelheid water waarmee je drie keer kan douchen. En met zuinige sproeikoppen, zelfs 5 keer.
  • De grond opharken en hakken is even goed als tweemaal sproeien. Hierdoor breekt u de harde laag. Dat houdt de grond luchtig en vochtig. En dat op die manier het onkruid geen kans krijgt, is mooi meegenomen.
  • Sproei de planten in de tuin  met regenwater. 
  • Begiet uw bloemen en planten op de minst warme ogenblikken van de dag, zoals 's ochtends vroeg of 's avonds laat. Het water verdampt dan niet zo snel. Bovendien voorkomt u beschadiging van de planten, want de waterdruppels kunnen bij zonneschijn als een vergrootglas werken en ze verschroeien. 
  • Besproei uw gazon niet. U zal merken dat het zich na een periode van droogte sneller herstelt dan u dacht.
  • Was uw auto met regenwater of sla gewoon een keertje over.
  • Laat 's nachts de kraan dicht. Geef het drinkwaterbedrijf zo de kans om de watertorens en reservoirs opnieuw te vullen. Zo heb je ’s ochtends opnieuw heerlijk fris leidingwater.
op 16 juni
Nieuwsoverzicht
water