Gemeente Kortemark

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

 

Onze gemeente beschikt vanaf nu ook over BE-Alert!

 

Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij je thuis. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Geen probleem! Je kan meerdere adressen registreren.

Heb je geen computer? Geen nood, er zijn manuele inschrijvingsformulieren te vinden in het gemeentehuis van Kortemark en aan het onthaal van het OCMW. Tijdens de openingsuren kun je op deze locaties terecht. Wij doen de inschrijving dan voor jou!

 

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

 

Is BE-Alert gratis?

Ja! Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be of aan het onthaal van het gemeentehuis van Kortemark. 

 

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.

 

op 13 juni
Nieuwsoverzicht
brand