Gemeente Kortemark

Nieuwe zomerfietszoektocht in de Westhoek

Westtoer presenteert een nieuwe campagne om de fietsnetwerken in de kijker te plaatsen. Op deze wijze wil Westtoer de vier toeristische regio’s nog meer promoten als bestemmingen voor een korte vakantie. In de Westhoek wordt gestart met een nieuwe zomerfietszoektocht. Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De beleving is belangrijk. Hedendaagse toeristen zoeken authenticiteit. Langs de vernieuwde fietsnetwerken ontdek je op originele wijze de mooiste plekken van een regio”.

Om de toeristische uitstraling van een regio nog meer te stimuleren, besteedt Westtoer grote aandacht aan de betrokkenheid van de toeristische ondernemers. 

Per fiets op ontdekking    

Voor de eerste zomerfietszoektocht op het vernieuwde fietsnetwerk heeft Westtoer een traject in de Westhoek uitgestippeld. In de volgende jaren komen de andere regio’s aan bod. De nieuwe fietszoektocht loopt van 29 april tot 1 oktober. Fietsers ontdekken langs het traject de mooiste plekken van Diksmuide, Lo-Reninge, Alveringem en Veurne. De afstand bedraagt 58 kilometer. Diksmuide en Veurne zijn de mogelijke startplaatsen. Bij de diensten voor toerisme of bij Westtoer kan een deelnameboekje (€ 8 per persoon) aangekocht worden. 

Voordelig en lekker onderweg  

De uitgave vermeldt niet alleen de route met knooppunten. Ook interessante stopplaatsen, een hele reeks vragen en leuke weetjes over de streek zijn in het handige boekje opgenomen. Na de tocht kan het deelnameformulier ingediend worden bij de desbetreffende Dienst voor Toerisme op de aankomstplaats. Deelnemers kunnen mooie prijzen winnen waaronder fietsen, overnachtingen, etentjes en vaartochten. Origineel zijn de diverse voordelen op wel 20 stopplaatsen langs het fietstraject. Het boekje omvat vier bonnen met een voordeel in een café of restaurant. Twee andere bonnen bieden gratis toegang tot de IJzertoren in Diksmuide en het Stad- en Landshuis in Veurne. Ondernemers als ambassadeurs Ruim 300 toeristische ondernemers en actoren promoten de fietsnetwerken. “De logiesuitbaters, horeca, de infokantoren en toeristische diensten zijn echte ambassadeurs. Vakantiegangers kunnen in de nabijheid van het logies, de horecazaak, … vertrekken voor een fietstocht op maat. Op deze wijze kunnen we de hedendaagse toeristen een authentieke beleving aanbieden”, aldus Franky De Block.  Nieuw fietsmagazine Westtoer brengt een nieuw magazine uit met fietstochten in de vier regio’s. Een gratis exemplaar van het magazine kan opgevraagd worden via www.westtoer.be.  Info: www.westtoer.be 

op 21 april
Nieuwsoverzicht