Gemeente Kortemark

De stappenclash West-Vlaanderen breekt weer los!

Op 1 mei 2017 is het zover. Dan barst de regionale stappenclash weer los. Voor deze editie gaan maar liefst 13 gemeenten de strijd aan: Ardooie, Diksmuide, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Izegem, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Meulebeke, Poperinge, Staden en Vleteren. Hun doel? In mei zoveel mogelijk stappen zetten.

Doe mee aan de stappenclash! Leid zo je gemeente naar de overwinning en je gezondheid naar een hoger peil.

Waarom deelnemen?

Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier … Elke stap telt!

En stappen is goed voor je gezondheid. Want je hoeft niet intensief te gaan sporten om je gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen en blijf fit en gezond. Elke dag bewegen geeft je energie, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende kankers.

Zin in een uitdaging? Doe dan zeker mee aan de stappenclash!

Hoe deelnemen?

  1. Registreer je op de online stappenregistratietool, of meld je aan als je al een account hebt.
  2. Ga naar 'Groepen' en klik op 'Aansluiten bij een groep'.
  3. Selecteer eerst 'Gemeente'.
  4. Ga dan naar het vak 'Zoeken' en geef de naam van je gemeente in. Elke gemeente heeft een groep met de naam '[gemeente X] 10.000-stappenclash', bijv. 'Ardooie 10.000-stappenclash'.
  5. Druk op 'Toetreden tot deze groep' en aanvaard dat je zichtbaar zal zijn voor de hele groep.
  6. Geef daar elke dag je gezette stappen in. Je stappen worden automatisch geteld bij de groep van jouw gemeente.
  7. Volg de tussenstand op www.logomiddenwvl.be/stappenclash.

 

Meet je stappen met een stappenteller. Een stappenteller is te koop bij Colruyt en bij je apotheker en ziekenfonds. Er bestaan ook gratis applicaties voor smartphones en andere tools om stappen te tellen. Een overzicht van stappentellers vind je op www.logomiddenwvl.be/stappenclash.

 

Fietstrapper

De gemeente die de meeste stappen zet, in verhouding tot het aantal volwassen inwoners in die gemeente, wint. Logo Midden-West-Vlaanderen schenkt de winnaar net zoals de voorbije jaren een fietstrapper om te installeren aan een bestaande zitbank. De gemeenten op de tweede en derde plaats ontvangen een box met stappentellers om te gebruiken bij volgende 10.000 stappen-acties.

Derde editie

Logo Midden-West-Vlaanderen organiseert deze regionale stappenclash al voor de derde keer. In 2015 namen 7 gemeenten deel; in 2016 waren dat 12 gemeenten. Voor deze derde editie doet met 13 gemeenten bijna de helft van de gemeenten uit de regio mee.

Volg de stappenclash op de voet

www.logomiddenwvl.be/stappenclash

 

Surf naar

op 12 april
Nieuwsoverzicht
De stappenclashers van 2017!