Gemeente Kortemark

Koekeloeren bij de Boeren (vernieuwde plattelandskijkroute)

Zondag 9 april 2017 van 13u30 tot 18u

In het prachtige Kortemark zijn er heel wat boerderijen en producenten van streekspecialiteiten terug te vinden. Als gemeentebestuur nemen wij graag de gelegenheid te baat om de landbouwers en landbouw in de kijker te stellen. Dat doen we ondermeer met de Plattelandskijkroute. In 2017 werd deze fietsroute volledig hernieuwd met bijvoeging van 3 nieuwe hoeves. 16 landbouwbedrijven nemen je mee in de agrarische wereld. Op elk landbouwbedrijf vind je educatieve borden met achtergondinformatie.

De diensten Toerisme en Landbouw Kortemark organiseren op zondag 9 april ‘Koekeloeren bij de Boeren’, waarbij de 3 nieuwe hoeves hun deuren openen voor het grote publiek. Zowel voor jong en oud is er vanalles te beleven en te proeven.

Wij hopen jullie dan ook in grote getale te mogen verwelkomen bij de deelnemende hoeves :

  • De Bonte Koe, Amersveldestraat 120, Handzame
  • Hoeve Dochy, Zarren-Lindestraat 63, Zarren
  • Maïsdoolhof, Steenstraat 90, Werken

Er is ook een tekenwedstrijd voor kinderen. Je kan bij het Vrijetijdsloket (Torhoutstraat 9, Kortemark ) of aan de balie van het gemeentehuis (Stationsstraat 68, Kortemark) een tekening halen. Kleur die in, breng die op 9 april binnen bij 1 van de hoeves en je ontvangt een leuke gadget.

Organisatie: Toerisme en Landbouw Kortemark

Gratis toegang

Meer info via toerisme@kortemark.be of 051 56 61 08

Het volledig programma kan je vinden op www.uitinkortemark.be

 

op 13 maart
Nieuwsoverzicht
koekeloeren bij de buren