Gemeente Kortemark

Beslissingen gemeentelijke crisiscel 23 juli

Vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen in Kortemark besliste burgemeester Karolien Damman dinsdag 21 juli om de grotere evenementen in de komende drie weken te verbieden.

De gemeentelijke crisiscel heeft intussen alle evenementen en activiteiten, groot en klein, tot en met dinsdag 11 augustus, aan een grondige risicoanalyse onderworpen.

Grotere organisaties geschrapt

Op basis daarvan, en nadat eerst de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad werden afgewacht, werd een streep getrokken door een beperkt aantal grotere organisaties, waar te veel aanwezigen werden verwacht. De betrokken organisatoren worden door onze gemeentelijke diensten op de hoogte gebracht dat hun evenement uit voorzorg helaas moet worden geannuleerd.

Geen probleem voor kleinere activiteiten

Wekelijks terugkerende activiteiten, zoals sporttrainingen, kaartnamiddagen, repetities, bestuursvergaderingen en andere kleinere samenkomsten kunnen voorlopig en onder de huidige maatregelen wel blijven doorgaan.

Wanneer deze activiteiten plaatsvinden in openbare gebouwen, moeten de aanwezigen wel een mondmasker dragen tot ze, op voldoende afstand van elkaar, neerzitten. Dit is één van de nieuwe maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad donderdagmiddag heeft bekendgemaakt (zie ook het laatste puntje).

De bloedinzameling van maandag 27 juli van het Rode Kruis afdeling Kortemark kan ook gewoon blijven doorgaan. Een voldoende grote bloedvoorraad is immers van levensbelang.

Voetbalwedstrijden

Voetbalwedstrijden van het A-elftal en reserven moeten tot en met dinsdag 11 augustus zonder publiek worden afgewerkt.

Activiteiten Dienst Vrije Tijd

De activiteiten die vanuit onze eigen Dienst Vrije Tijd werden georganiseerd, zoals de kajaktocht op zondag 26 juli, het suppen op de Krekemeersen, de bierproeverij, de picknick en het vertelmoment, worden geannuleerd. Als Lokaal Bestuur wil Kortemark op die manier het goeie voorbeeld geven en zich solidair tonen met andere getroffen organisaties. De ingeschreven deelnemers zullen vanuit de Dienst Vrije Tijd hierrond nog worden gecontacteerd.

Mondmasker ook in OC's, sporthal en op recyclagepark

De gemeentelijke crisiscel besliste tot slot ook dat het dragen van een mondmasker al vanaf morgen 24 juli verplicht zal zijn in alle openbare gebouwen, dus niet meer alleen in het gemeentehuis, De Roende, de bibliotheek en De Beuk, maar ook in de ontmoetingscentra, in de sporthal (in de wandelgangen en voor eventueel publiek) en op het recyclagepark, waar op die manier ook de veiligheid van het gemeentepersoneel beter gewaarborgd kan worden.

Uiteraard blijft het dragen van een mondmasker ook verplicht waar het al langer verplicht was, zoals in winkels, banken, bioscopen en op de wekelijkse markten.

op 16 augustus
Nieuwsoverzicht
mondmaskers