Gemeente Kortemark

Recyclagepark vanaf dinsdag 7 april op afspraak open

UPDATE: Vanaf 4 mei kan je opnieuw zonder afspraak terecht op het recyclagepark. Alle huidige coronamaatregelen blijven wel gelden.

Het recyclagepark heropent vanaf dinsdag 7 april tijdens de gewone openingsuren, maar enkel voor inwoners die een telefonische afspraak hebben gemaakt.

Voor wie?

Het recyclagepark gaat dan wel weer open, toch is het niet de bedoeling dat er opnieuw een stormloop ontstaat. Heb je zaken die nog even thuis kunnen wachten, laat ze dan daar. Je karton en papier kan mee met de ophaling van de vuilniskar (op het juiste moment uiteraard), hetzelfde geldt voor je PMD. Glazen flessen en bokalen kunnen in één van de glasbollen in de gemeente, kleren kunnen in een kledingcontainer. Kom dus enkel naar het recyclagepark als je écht dringend bepaalde zaken – zoals bepaald tuinafval – kwijt moet.

Hoe ga je te werk vooraf?

De toegang tot het recyclagepark wordt tot 4 mei voorbehouden voor inwoners van Kortemark die eerst een telefonische afspraak hebben vastgelegd. Bel daarvoor naar 051 31 89 13. Enkel via deze weg kun je een afspraak boeken. Dat kan elke weekdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Je wordt enkel en alleen binnengelaten op basis van een via de telefoon doorgegeven nummerplaat. Ook mensen met een badge van het recyclagepark moeten een afspraak maken. Zonder afspraak zul je onverbiddelijk rechtsomkeer moeten maken.

Heb je je afspraak vastgelegd, zorg dan voor vertrek dat je alle spullen in je auto al logisch rangschikt: eerst het materiaal voor de rode zone op het park, dan oranje en dan groen. Zo moet je niet meer beginnen sorteren op het park zelf en is de klus sneller geklaard.

En bij je bezoek zelf?

Op de dag van je afspraak respecteer je het afgesproken uur. Kom dus niet te vroeg in de rij staan. Wacht in je auto tot je het park op mag rijden. Stap niet uit om een praatje te slaan.

Kom alleen naar het park, tenzij je hulp nodig hebt om zware dingen te lossen. De parkwachters zullen niet helpen.

Er worden maximaal acht bezoekers tegelijk binnengelaten, per tijdsluik van een half uur. Enkel zo kunnen we social distancing garanderen. Ook op het park begin je geen babbeltjes, maar beperk je je aanwezigheid tot zo lang als echt nodig is.

Hou afstand (minstens 1,5 meter) tot de parkwachters en tot de andere bezoekers. Respecteer het werk en de richtlijnen van de recyclageparkwachters. Zij zorgen op hun beurt dat de trapleuningen bij de containers en de (betaal)zuilen frequent ontsmet worden.

Betalen kan enkel via de automaat.  Er worden geen vuilniszakstickers of compostvaten verkocht.

Tijdelijk kan je op het recyclagepark niet meer terecht met asbestcement, omdat hiervoor de nodige beschermingsmiddelen ontbreken. De mondmaskers en beschermende pakken werden gedoneerd aan de zorg waar ze momenteel meer nodig zijn.

Meer info?

Tot slot: houd onze website en Facebookpagina (www.facebook.com/gemeentekortemark) en van MIROM in het oog. Het kan zijn dat er bijkomende beperkingen ingevoerd zullen worden, omdat sommige afvalstoffen niet afgevoerd kunnen worden wegens tijdelijke sluiting van de verwerker.

op 01 april
Nieuwsoverzicht
recyclagepark kortemark