Gemeente Kortemark

Bib start afhaaldienst én maakt verrassingspakketten

De gemeentelijke bibliotheek staat opnieuw tot jullie dienst en stilt jullie leeshonger vanaf maandag 6 april.

Ben je een vaste gebruiker, dan weet je ongetwijfeld al dat je op de website van Bibliotheek Kortemark de online catalogus kan raadplegen om je keuzes te maken: tot tien boeken en tot tien cd’s of dvd’s per lid. Mail je lijstje naar bibliotheek@kortemark.be of geef het telefonisch door op 051 56 88 27, elke werkdag tussen 9 en 12 en tussen 13 en 16 uur. Een medewerker van de bibliotheek laat je weten wanneer je de bestelling mag komen ophalen en of alles wat je vraagt nog voorradig is. Afhankelijk van het aantal aanvragen, kan afhalen zelfs al de volgende dag, en sowieso telkens tussen 10 en 12 uur tijdens het vaste afhaalmoment.

Een warme oproep: combineer je bezoek aan de bib met je dagelijkse beweging te voet of met de fiets en respecteer de regels van social distancing, zeker ook als je in de rij zou moeten staan wachten.

Nog geen lid?

Wie nog geen lid was in de gemeentelijke bibliotheek, maar nu plots een zee van tijd heeft en graag wat lectuur wil verslinden, kan zich via mail of telefonisch inschrijven. Eens de bibliotheek terug open is voor het publiek, kan je er dan terecht om je lidgeld te betalen en je gegevens te controleren.

Nog geen inspiratie?

Niet iedereen is thuis in de wereld van de literatuur of kent de boekentop-10 uit het hoofd. Voor jullie stellen we graag een verrassingspakket samen. Het volstaat om je interesses door te geven, de medewerkers van de bib doen de rest en verrassen je met een leuke dosis lectuur.

Inlevertermijnen

Vanaf maandag 6 april gelden de gewone regels voor het inleveren van materialen. Boeken, cd’s of dvd’s inleveren kan in een grote gleuf aan de zijkant van de bibliotheek. Wat niet door de gleuf kan, moet tijdens de afhaalmomenten worden ingeleverd. De week van 6 april is sowieso een boetevrije week: wie niet meteen in de bib raakt, hoeft zich dus geen zorgen te maken. Verlengen kan via Mijn Bibliotheek, of via mail naar bibliotheek@kortemark.be.

De binnengebrachte materialen worden drie dagen aan de kant gezet, zodat ze opnieuw veilig gebruikt kunnen worden voor de volgende lener.

op 01 april
Nieuwsoverzicht
bibkort