Gemeente Kortemark

Alle tachtigplussers worden opgebeld

Onze oproep voor 'Kortemark Helpt' van vrijdag laatst is niet in dovemansoren gevallen. Intussen telt de poule vrijwilligers al een 40-tal namen, wat fantastisch en hartverwarmend is. Maar aan de kant van de hulpvraag blijft het stil. Niet onlogisch: hulp is vooral nodig bij de oudere bevolking, die misschien niet digitaal actief is. En de boodschap dus misschien nog niet kreeg.

Daarom neemt Kortemark nu het initiatief om alle tachtigplussers in de gemeente zelf op te bellen met de vraag of ze hulp kunnen gebruiken in deze moeilijke tijden. Het Sociaal Huis beschikt intern over medewerkers die op die hulpvraag een antwoord kunnen bieden en anderzijds ligt er dus een lijst met namen van vrijwilligers klaar. Momenteel worden daartoe alle gegevens opgezocht. Eens alle inwoners van tachtig jaar of ouder zijn opgebeld – eerst de alleenstaanden, dan de koppels – worden ook senioren van 79 jaar, 78 jaar enzovoort volgens dezelfde procedure gecontacteerd. Dat begint normaal gezien allemaal nog in de loop van deze week.

Kaartje in de bus

Tot slot nog even aanstippen dat het vooral belangrijk blijft om in je eigen buurt directe hulp aan te bieden. Daarvoor stelt de gemeente een kaartje ter beschikking, dat iedereen bij zijn/haar buren in de bus kan steken als hij of zij denkt dat de hulp misschien welkom zou kunnen zijn. Het kaartje is hier terug te vinden.

op 23 maart
Nieuwsoverzicht
opbellen