Gemeente Kortemark

Kortemarkse huisartsen organiseren zich in strijd tegen Coronavirus

In overleg met het gemeentebestuur hebben onze huisartsen zich georganiseerd om samen de strijd tegen het Coronavirus te kunnen blijven aangaan. Met de opstart van een coronapost in Kortemark willen ze iedereen maximaal kunnen helpen.

Heb je gezondheidsklachten, dan moet je tijdens de week altijd telefonisch opnemen met je huisarts. In het weekend (vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur) kan dat op 1733, het nummer van Huisartsenwachtpost Houtland-Polder, waartoe ook Kortemark behoort. De huisarts of de wachtpost kan je, als hij of zij dat nodig acht, doorverwijzen voor een extra onderzoek in OC De Kouter (Ichtegemstraat 2A, nabij de sporthal) in Kortemark, in een veilige omgeving. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een eerstehulppost.

Burgers zijn er bijgevolg enkel welkom op afspraak en nadat hun huisarts hen naar daar heeft doorverwezen. Wie niet doorverwezen werd door zijn of haar huisarts moet er wegblijven, zodat de dokters hun werk kunnen doen.

Deze organisatie wordt opgestart om de druk op de spoedafdelingen van de ziekenhuizen te ontlasten en daar ademruimte te geven voor de behandelingen van spoedgevallen.

Wie wordt doorverwezen, zal duidelijke richtlijnen krijgen van de huisarts. Het is wel belangrijk om zeker je identiteitskaart bij te hebben.

Mondmaskers gezocht

Intussen wordt er ook opgeroepen om mondmaskers te schenken aan de ziekenhuizen of ze eventueel zelf te gaan máken. Hier kan je een bestand downloaden dat je uitlegt hoe je zo'n mondmasker maakt.

In Kortemark kunnen mondmaskers gedeponeerd worden in De Roende, Hospitaalstraat 31, in de sas bij de budgetmeter die 24/7 toegankelijk is. Die bevindt zich in de ingang aan de kant van de Ichtegemstraat. Daar staat er een grote bus opgesteld waarin de mondmaskers achtergelaten mogen worden. Alle mondmaskers zullen uiteraard eerst grondig hygiënisch gereinigd worden vooraleer ze in gebruik worden genomen.

op 17 maart
Nieuwsoverzicht
oc de kouter