Gemeente Kortemark

Kortemark gaat Be-Alert testen op Valentijnsdag

Onder het motto ‘Zorg goed voor wat je lief is’ roept Kortemark de lokale bevolking op om zich massaal te registreren bij Be-Alert, en dat nog te doen voor Valentijnsdag vrijdag 14 februari. Dan stuurt Kortemark immers een test-sms naar alle geregistreerde inwoners.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan je rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail. Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.  Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. In Kortemark is het activeren van Be-Alert gelukkig nog nooit aan de orde geweest, maar het kan geen kwaad om op eventueel onheil voorbereid te zijn.

Op naar de 1.000 (en meer)

Een eerste, bescheiden oproep leverde de voorbije weken al honderd nieuwe registraties op, goed voor nu al een totaal van meer dan 630. Maar Kortemark wil naar minstens 1.000 abonnees doorstomen en graag nog veel meer, als het kan. Daarom wordt de komende weken een versnelling hoger geschakeld. Via de sociale media, de gemeentelijke website, gerichte mailings en een persbericht wordt opgeroepen om zich nog voor vrijdag 14 februari te registreren, om zo ook het testbericht te ontvangen op Valentijnsdag. Want waar je echt van houdt, daar draag je toch zo goed mogelijk zorg voor?

Invullen op papier? Kan ook!

Niet iedereen is even bedreven met computers en het Internet. Daarom zullen er voortaan ook invulformulieren te vinden zijn aan het onthaal in het gemeentehuis en in De Roende. De communicatiedienst zal vervolgens deze gegevens digitaal invoeren. Ook na 14 februari blijven deze formulieren uiteraard beschikbaar.

Je registreren doe je hier!
op 24 januari
Nieuwsoverzicht
bealert