Gemeente Kortemark

Verkeersmaatregelen n.a.v. kermiskoersen Kortemark

Tijdens de kermisweken zijn er traditioneel drie wielerwedstrijden in het centrum van Kortemark. Daar zijn telkens enkele beperkende verkeersmaatregelen aan verbonden.

Niewelingen op zaterdag 24 augustus

De nieuwelingen komen eerst aan de beurt op zaterdag 24 augustus. Van 13.30 uur tot 18.30 uur is het dan verboden stil te staan en te parkeren in de Handzamestraat (tussen Sneppestraat en Hospitaalstraat), in de Hospitaalstraat, in de Ichtegemstraat (tussen Hospitaalstraat en Markhovestraat), in de Markhovestraat, in de Koekelarestraat (tussen Markhovestraat en Waterhoenstraat), in de Waterhoenstraat, in de Koutermolenstraat (tussen Waterhoenstraat en Sneppestraat) en in de Sneppestraat.

Van 14.30 tot 18.30 uur wordt er geen verkeer toegelaten in de Handzamestraat, tussen Sneppestraat en Hospitaalstraat, rijdend in de richting van de Sneppestraat; in de Hospitaalstraat, rijdend in de richting van de Handzamestraat; in Ichtegemstraat, tussen Hospitaalstraat en Markhovestraat, rijdend in de richting van de Hospitaalstraat; in de Markhovestraat, rijdend in de richting van de Ichtegemstraat; in de Koekelarestraat, tussen Markhovestraat en Waterhoenstraat, rijdend in de richting van de Markhovestraat; in de Waterhoenstraat, rijdend in de richting van de Koekelarestraat; in de Koutermolenstraat, tussen Waterhoenstraat en Sneppestraat, rijdend in de richting van de Waterhoenstraat; en in de Sneppestraat, rijdend in de richting van de Koutermolenstraat.

 

Elite zonder contract en beloften op maandag 26 augustus

Twee dagen later, op maandag 26 augustus, komen de beloften en de elite zonder contract aan bod. Dat is het van 13.30 tot 19 uur verboden stil te staan en te parkeren op het Stationsplein, in de Torhoutstraat tussen Markt en Processiestraat, in de Processiestraat, in de Ichtegemstraat tussen Hospitaalstraat en Markhovestraat, in de Markhovestraat, in de  Koekelarestraat tussen Markhovestraat en Waterhoenstraat, in de Waterhoenstraat, in de Koutermolenstraat tussen Waterhoenstraat en Sneppestraat, in de Sneppestraat, in de Handzamestraat tussen Sneppestraat en Markt en in de Stationsstraat.
Van 9 tot 19 uur is het verboden stil te staan en te parkeren in de Nieuwstraat.

Van 15 tot 19 uur wordt er geen verkeer toegelaten op het Stationsplein, rijdend in de richting Stationsstraat; in de Nieuwstraat, rijdend in de richting Stationsplein; in de Torhoutstraat, tussen Markt en Processiestraat, rijdend in de richting Markt; in de Processiestraat, rijdend in de richting Torhoutstraat; in de Ichtegemstraat, tussen Hospitaalstraat en Markhovestraat, rijdend in de richting Hospitaalstraat; in de Markhovestraat, rijdend in de richting Ichtegemstraat; in de Koekelarestraat, tussen Markhovestraat en Waterhoenstraat, rijdend in de richting Markhovestraat; in de Waterhoenstraat, rijdend in de richting Koekelarestraat; in de Koutermolenstraat, tussen Waterhoenstraat en Sneppestraat, rijdend in de richting Waterhoenstraat; in de Sneppestraat, rijdend in de richting Koutermolenstraat; in de Handzamestraat, tussen Sneppestraat en Markt, rijdend in de richting Sneppestraat; in de Stationsstraat, rijdend in de richting Markt.

Van 15 tot 19 uur is enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de Lichterveldestraat, rijdend in de richting Markt; in de Torhoutstraat, tussen Koutermolenstraat en Processiestraat, rijdend in de richting Processiestraat; in de Ichtegemstraat, tussen grensscheiding gemeente Ichtegem en Makeveldstraat, rijdend in de richting van de Makeveldstraat; en in de Koekelarestraat, tussen Steenstraat en Edewallestraat, rijdend in de richting
Edewallestraat.

Van 9 tot 15 uur is enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de Hoogledestraat, tussen Staatsbaan en Stationsstraat, rijdend in de richting van de Stationsstraat; op het Stationsplein en in de Nieuwstraat.

 

 Eliterenners op donderdag 29 augustus

 

Dé hoogdag voor wielerminnend Kortemark staat traditiegetrouw gepland op kermisdonderdag 29 augustus. Op donderdag 29 augustus is het van 12.30 tot 19 uur  verboden stil te staan en te parkeren op het Stationsplein; in de Torhoutstraat tussen Markt en Processiestraat; in de Processiestraat; in de Ichtegemstraat tussen Hospitaalstraat en Makeveldstraat; in de Makeveldstraat tussen Ichtegemstraat en Nachtegaalstraat; in de Nachtegaalstraat tussen Makeveldstraat en P.D. Vanhautestraat, in de P.D. Vanhautestraat, in de Edewallestraat; op het Handzameplein tussen Edewallestraat en Handzamestraat; in de Handzamestraat en in de Stationsstraat. Van 9 tot 19 uur is het ook verboden stil te staan en te parkeren in de Nieuwstraat, en van 11 tot 19 uur mag je niet parkeren op de parkeerplaatsen rond de sporthal in de Ichtegemstraat.

Van 9 tot 19 uur wordt er geen verkeer toegelaten op het Stationsplein, rijdend in de richting van de Stationsstraat; en in de Nieuwstraat, rijdend in de richting van het Stationsplein.
Van 13.30 tot 19 uur is het verkeer verboden in de Torhoutstraat tussen Markt en Processiestraat, rijdend in de richting van de Markt; in de Processiestraat, rijdend in de richting van de Torhoutstraat; in de Ichtegemstraat tussen Hospitaalstraat en Makeveldstraat, rijdend in de richting van de Hospitaalstraat; in de Makeveldstraat tussen Ichtegemstraat en Nachtegaalstraat, rijdend in de richting van de Ichtegemstraat; in de
Nachtegaalstraat tussen Makeveldstraat en P.D. Vanhautestraat, rijdend in de
richting van de Makeveldstraat; in de P.D. Vanhautestraat, rijdend in de richting van de Nachtegaalstraat; in de Edewallestraat, rijdend in de richting van de P.D. Vanhautestraat; op het Handzameplein tussen Edewallestraat en Handzamestraat, rijdend in de richting
van de Edewallestraat; in de Handzamestraat, rijdend in de richting van het Handzameplein; en in de Stationsstraat, rijdend in de richting van de Markt.

Van 13.30 tot 19 uur is enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de Lichterveldestraat, rijdend in de richting van de Markt; in de Torhoutstraat tussen Koutermolenstraat en Processiestraat, rijdend in de richting van de Processiestraat; in de Ichtegemstraat, tussen grensscheiding gemeente Ichtegem en P.D. Vanhautestraat, rijdend in de richting van de P.D. Vanhautestraat; in de Ruidenbergstraat, tussen grensscheiding gemeente Ichtegem en P.D.
Vanhautestraat, rijdend in de richting van de P.D. Vanhautestraat; in de Koekelarestraat tussen Steenstraat en Edewallestraat, rijdend in de richting van de Edewallestraat; in de
Koekelarestraat tussen Pereboomstraat en Ichtegemstraat, rijdend in de richting van de
Ichtegemstraat; in de Werkenstraat, rijdend in de richting van de Edewallestraat; in de  Kronevoordestraat, rijdend in de richting van het Handzameplein; en in de Aarsdamstraat, rijdend in de richting van de Handzamestraat.
Van 9 tot 19 uur is enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de Hoogledestraat tussen Staatsbaan en Stationsstraat, rijdend in de richting van de Stationsstraat; in de Amersveldestraat tussen de Hoogledestraat en de Staatsbaan (N35), rijdend in de
richting van de Hoogledestraat; en in de 10de -Linie-Regimentstraat, voor het verkeer rijdende in de richting van de Nieuwstraat.

op 05 augustus
Nieuwsoverzicht