Gemeente Kortemark

Fietsen langs trage wegen op zondag 14 juli

Altijd al willen weten waarom er een Rode Zee in Kortemark ligt? Hoe ziet de Vrouwenhillewal er uit en waarvoor diende die lang geleden? Hoe zal men de omgeving ervan natuurvriendelijk inrichten? Wat is er geworden van het Gnop-gebied, nu Kolvebeekzipte geheten? Is dat nu eindelijk wat toegankelijker? De Schuddebeurze, vanwaar komt die naam?

Op deze vragen en nog andere komt er op zondag 14 juli om 14 uur een antwoord via deze begeleide fietstocht van 7,5 km lang. Tevens ontdekken we tijdens ons fietsen een ‘sentier’ en vinden we de nog berijdbare restanten van de aloude Handzaamse Schaakstraat.

Moeilijk klimwerk blijft ons bespaard: de route situeert zich ten zuiden van de Ruidenberg. Onze zondagse wegen zijn landelijk en rustig.

Wanneer we de Kolvebeekzipte binnendringen kan iets steviger schoeisel nuttig zijn.

Vertrekken doen we vanop de site Vrouwenhillewal, nabij de Steenstraat 83 in Werken. Wie met de wagen komt, kan hem in het centrum van Werken parkeren. Ook langs de Steenstraat zijn er in de omgeving van de startplaats voldoende parkeermogelijkheden om daar je fiets(en) af te haken.

Dit is een organisatie van Toerisme Kortemark, info en inschrijven via Webshop Kortemark of telefonisch op 051 56 61 08. Deelnemen kost je niks, maar vooraf inschrijven is wel een must.

op 14 juni
Nieuwsoverzicht
Fietsen langs trage wegen