Gemeente Kortemark

Archeologiedagen in Kortemark in weekend van 15 en 16 juni

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig, want ze vertellen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit...?

Op zaterdag 15 juni van 14 tot 17 uur kan je een kijkje komen nemen naar de site Vrouwenhillewal in Werken, met ingang nabij Steenstraat 83. Deze omwalde motteheuvel, ook wel eens ‘Rondlopermotte’ of ‘Onze-Lieve-Vrouwmotte’ genoemd, is een omwalde motteheuvel uit de elfde en twaalfde eeuw en ligt in een prachtig groen landschap. De deskundige uitleg van een erkende archeoloog zorgt ervoor dat je de geschiedenis van de site tot in detail uitgelegd krijgt.

Op zondag 16 juni van 14 tot 17 uur staat de Hoge Andjoen in de kijker. Deze archeologische site in Werken bestaat uit de motte achter de kerk en haar voorhof. Ook hier neemt een erkende archeoloog je mee en kom je meer te weten over de opgravingen en de functie van de Hoge Andjoen. In het Archeologisch Site-Museum kan je met eigen ogen zien wat er allemaal werd gevonden tijdens de opgravingen. Het museum bevindt zich in de Vladslostraat 9 in Werken.

Beide activiteiten kwamen tot in stand in een organisatie van Toerisme Kortemark en in samenwerking met het Forum Vlaamse Archeologie en de Vlaamse Provincies.

Info en inschrijvingen via de online webshop van Kortemark of telefonisch op 051 56 61 08. Deelnemen is gratis, maar er wordt gevraagd om vooraf in te schrijven, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

op 14 mei
Nieuwsoverzicht
De Hoge Andjoen in Werken.