Gemeente Kortemark

Inzameling landbouwfolies op 12 en 13 juni

De land- en tuinbouwers uit Groot-Kortemark kunnen opnieuw met hun zuivere, bezemschone en droge landbouwfolie terecht op een gratis gemeentelijke inzameling. Die gebeurt op woensdag 12 en donderdag 13 juni, telkens van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur op de gewezen terreinen van Wienerberger langs de Staatsbaan 30 in Kortemark. Dit geldt enkel voor land- en tuinbouwers uit de eigen gemeente. Bij misbruik - er worden controles uitgevoerd - zullen de kosten aangerekend worden.

Wat wel en wat niet?

Zowel de dikke folies als kuilfolie en silofolie, voeder- mest-, en turfzakken (geen geweven nylonzakken), tunnel- en serrefolie, ontsmettingsfolie en krimpfolie zijn welkom, als dunne stretchfolie (hooibalen) en wikkelfolie.

De volgende folies vallen niét onder de noemer recycleerbare landbouwfolies en worden dus
niét toegelaten: bevuilde folies, geweven plasticzakken, plastics met neven-verontreinigingen, strokoorden, vliesdoek (acryldoek), aardbeien- en courgettefolie en netten.

De landbouwfolie dient samengebonden te zijn met dezelfde folie of een lint, of opgerold te worden. De dikke en dunne folie moeten gescheiden zijn.

Attest belastingaangifte

De landbouwers kunnen via mail een attest aanvragen voor hun belastingaangifte via
landbouw@kortemark.be.

op 10 mei
Nieuwsoverzicht