Gemeente Kortemark

Buitenspeeldag 2019 - speelbos Edewalle - woensdag 24 april 13 - 17u.

Buitenspeeldag 2019 – Speelbos Edewalle – woensdag 24 april 13-17u

 

 

Buitenspeelnamiddag in het Speelbos in Edewalle door de jeugddienst:

Op woensdag 24 april is er in Vlaanderen terug buitenspeeldag.

Naast de oproep van de jeugddienst de voorgaande jaren om zelf in jouw buurt een speelstraat te organiseren, organiseert de gemeente nu ook een buitenspeelnamiddag in Edewalle bos.

 

Tijdens deze gratis open speelnamiddag kunnen kinderen en jongeren samen met de ouders komen spelen in het bos (wij voorzien geen opvang deze namiddag, gelieve uw kinderen dus te begeleiden). De namiddag start om 13u en eindigt om 17u, er zijn allerhande open activiteiten, waar je kan aan deelnemen zoals een zoektocht in het bos, schminkstand, slackline, sjorinitiatie door de Scouts, verhalen door de bib, brei-initiatie,…

 

De ingang van het speelbos is langs de Ruidenbergstraat in Edewalle gelegen.

Omdat het een landelijke weg betreft zal er tijdens de namiddag (12-19u) tijdelijk eenrichtingsverkeer zijn tussen de Vinkensveldstraat en de Steenstraat. De parking in de omgeving is beperkt, we roepen iedereen dan ook op om zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar het speelbos te komen. Je kan ook in het centrum van Edewalle parkeren en te voet tot aan het bos komen. Een mooi wandelingetje!

 

Het Lokaal Dienstencentrum (LDC) organiseert ook iets in dit kader!

Het Lokaal Dienstencentrum wil op deze buitenspeeldag enerzijds kinderen buiten laten spelen, maar ook de bewoners van Woonzorgcentrum Blijvelde hierbij betrekken.

De kinderen kunnen op het plein voor het LDC diverse activiteiten doen tussen 13u30 en 16u; op een gekke fiets rijden, spelletjes spelen op groot formaat, en er komt ook een ballonplooier langs.

Voor alle kinderen is er tevens een drankje en een ijsje voorzien. Alles gaat door op het terrein voor het gebouw van WZC Blijvelde. Op die manier kunnen de bewoners de kinderen zien spelen en kunnen ze zelfs ook eens van dichtbij een kijkje komen nemen.  

 

Alle kinderen zijn welkom, we vragen enkel om in te schrijven zodat we genoeg drankjes en ijsjes kunnen voorzien. Dit kan op het nummer 051 650 180 of via mail ldckortemark@blijvelde.be.

 

Geen huiswerk?!

Wil je ook de juffen en meesters overtuigen van buitenspelen en ervoor zorgen dat er die dag geen huiswerk hoeft gemaakt te worden? Geef dan de “geenhuiswerkbrief” af die je via deze site kan vinden http://www.buitenspeeldag.be/

 

 

Info en organisatie:

Jeugddienst Kortemark, jeugd@kortemark.be, 051 566108

op 16 april
Nieuwsoverzicht
Affiche buitenspeeldag