Gemeente Kortemark

Blauwe zone bij handelszaken in dorpskernen

Snel en simpel naar de lokale handelaar

In onze gemeente geldt in een aantal straten blauwe zone, met de bedoeling het lang parkeren tegen te gaan en ruimte vrij te houden in de directe omgeving van handelszaken. Zo kunnen klanten dicht bij hun lokale handelaar parkeren. Deze plaatsen zijn aangeduid met een blauw verkeersbord met een 'P' en al dan niet een pictogram van een parkeerschijf. In deze zones gebruik je je parkeerschijf. Er zijn dergelijke zones in de dorpskernen van de verschillende deelgemeentes.

Afspraken

Plaats je parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit. In blauwe zones kan je maximaal 2 uur parkeren, tenzij de signalisatie ter plaatse het anders vermeldt.

In onze gemeente is de blauwe zone geldig van maandag tot vrijdag, telkens van 9 tot 18 uur. De blauwe zone-regeling geldt niet op wettelijke feestdagen.

Wil je toch voor een langere tijd parkeren? Doe dat dan in de stroken waar geen blauwe zone geldt, of in het centrum van Kortemark op één van de centrumparkings.

Controle

Parkeerbeheerder Indigo controleert erg regelmatig op de naleving van de blauwe zone. Overtreders krijgen een boete van 25 euro.

Affiche voor handelaars

Wil je je klanten er attent op maken dat ze hun parkeerschijf moeten leggen, willen ze niet beboet worden? Dan kan je de affiche in bijlage downloaden en aan je raam uithangen.

op 29 mei
Nieuwsoverzicht
Blauwe zone in Kortemark

Downloads