Gemeente Kortemark

Cultuur

Ook dit seizoen zijn we van plan om je van je sokken te blazen met intieme concerten, geniale familievoorstellingen, fantastische filmavonden, uitzonderlijke lezingen… en theater van de bovenste plank! Uiteraard gebeurt dit alles in een volledig coronaproof kader.

Het belooft een spannend seizoen te worden. We raden je dan ook aan om zo veel mogelijk onze digitale kanalen te volgen, in het bijzonder onze Facebookpagina. Daar vind je de meest recente informatie terug en kan je ons gemakkelijk bereiken.

Ons programma staat hier online. We doen ons best om alles zoals gepland te laten doorgaan binnen de huidige maatregelen.

Werking cultuurdienst

In haar eigen (beperkte) culturele programmatie dient de gemeente complementair te zijn t.o.v. datgene wat reeds aangeboden wordt door het verenigingsleven en het particulier initiatief. Het aanbieden van een kinderprogrammatie is hier een voorbeeld van. Aan kinderprogrammatie wordt extra belang gehecht omdat het de mogelijkheid biedt om kleinsaf - op een moment dat men zelf nog niet mobiel is - binnen de eigen gemeente aan cultuurbeleving te doen. Elke vakantieperiode wordt er een theater- of filmvoorstelling georganiseerd en/of culturele workshops gediversifieerd naar leeftijd.

Naast het organiseren van enkele huiskamerconcerten voor volwassenen per jaar, speelt de dienst een coördinerende en stimulerende rol inzake het organiseren van activiteiten in het kader van bijvoorbeeld De Week van de Amateurkunsten, Buren bij Kunstenaars, Erfgoeddag,… De oproep, promotieverdeling en het wegwijs maken bij het organiseren gebeurt via de cultuurdienst. De cultuurdienst werkt nauw samen met tal van andere sectoren, met de diensten toerisme, milieu, technische dienst, jeugd, senioren, bibliotheek, feestelijkheden, met jeugdhuizen en ander particulier initiatief.

Dienst cultuur Kortemark faciliteert het culturele leven door:

  • het subsidiëren van het verenigingsleven op basis van een objectief subsidiesysteem;
  • het ter beschikking stellen van voldoende infrastructuur die goed onderhouden wordt en tegen betaalbare huurprijzen kan worden afgehuurd;
  • het voorzien van een uitleendienst die tegen democratische prijzen kan gebruikt worden;
  • het aanbieden van een forum waarop verenigingen hun cultureel aanbod kunnen plaatsen (activiteitenkalender, website, inschuifpanelen,..);
  • het bieden van logistieke ondersteuning via de cultuurdienst in de vorm van een samenwerking met een vereniging, in kader van Open Monumentendag, Erfgoeddag, Buren bij Kunstenaars, Week van de Amateurkunsten, kermissen,…

Voor alle reservaties van zalen, sportterreinen en activiteiten, kan je terecht op https:/kortemark.recreatex.be

 • Putten vol pit! 15.05.2018
 • Open Wervendag 2018 07.05.2018
 • Concert Guy Verlinde and the Mighty Gators 23.03.2017
 • Huiskamerconcert Favoreel 23.03.2017
 • Familievoorstelling Klaproos 23.03.2017
Toon alles