Begraafplaats Kortemark wordt een stukje groener

25
jul
2022

De gemeentelijke begraafplaats in de Torhoutstraat wordt vanaf dit najaar een stukje groener. Vijf paden in het op de illustratie ingekleurde stuk van de begraafplaats krijgen een pad in versterkt gras in plaats van betonnen dallen. De graspaden komen van zerk tot zerk. De andere bestaande paden in de bewuste zone worden vervangen door paden met rode klinkers, naar analogie met het hoofdpad.

Op de luchtfoto worden de geel ingekleurde stroken graspaden, de oranje ingekleurde stroken worden paden met rode klinkers.

Timing

Vanaf de tweede week van september worden de betonnen tegels opgebroken en klaargemaakt voor het aanleggen van de graspaden. De bedoeling is om tegen half oktober de paden vrij te geven voor betreding door de bezoekers van de begraafplaats.

De gemeente pakt de reconversie van de paden op onze begraafplaatsen gefaseerd aan, net zoals in Zarren. Het gedeelte aan de andere kant van het hoofdpad is daarom nu nog niet aan de orde. Hier zullen tegen het voorjaar van 2023 wel nog de grootste oneffenheden weggewerkt worden.

Aanplantingen of constructies?

De werken worden uitgevoerd in de volgende blokken: 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 en 27. Op de begraafplaats zijn deze cijfers terug te vinden op kleine hoekpaaltjes. Nabestaanden van overledenen die begraven liggen in één van deze blokken, worden gevraagd tegen ten laatste 15 september alle overige aanplantingen of constructies rond deze graven te verwijderen. Niet verwijderde aanplantingen of constructies zullen na die datum ambtshalve verwijderd worden.


Contact informatie